Mainos
Mainos

Tämä kaikki Jari Sillanpään huumeiden käytöstä tiedetään – "Se on vähän niin, että kotibileisiin on tullut muitakin nautintoaineita"

Jari Sillanpää sai eilen tuomion huumausaineen käyttörikoksesta, siihen liittyvästä rattijuopumuksesta ja kahdesta liikennerikkomuksesta. Sillanpää oli ajanut autoa poltettuaan kristallimuotoista metamfetamiinia. Sillanpäätä ei ole tavoitettu komentoimaan asiaa.

 "Se on vähän niin, että kotibileisiin on tullut muitakin nautintoaineita."

Jari Sillanpää kuulusteluissa

Sillanpää ei ollut erityisen runsassanainen poliisin kuulusteluissa, mutta myönsi kuitenkin käyttäneensä huumeita. Vielä kiinnioton yhteydessä Sillanpää kertoi alkaneensa käyttää huumeita vuonna 2014 lopetettuaan alkoholin käytön, mutta kuulusteluissa hän ei enää kommentoinut kysymystä käytön kestoa tai sitä, kuinka usein hän aineita käytti.

Kuulusteluissa Sillanpää kertoi kuitenkin tarjonneensa bileissä huumeita, mutta myös saaneensa niitä muilta.

 – Se on vähän niin, että kotibileisiin on tullut muitakin nautintoaineita, hän kommentoi.

Jari Sillanpään tapausta puistiin ennakkoon Rikospaikka-ohjelmassa.

Puhui kotietsinnässä suonensisäisestä käytöstä

Kiinnioton aikana selvisi käyttötapoja olleen useita, nuuskaamisesta polttamiseen ja suonensisäiseen käyttöön, joista polttamisesta Sillanpää puhui myös kuulusteluissa. Polttamalla käytettynä metamfetamiini vaikuttaa nopeammin ja voimakkaammin kuin nenään nuuskattuna, muistuttaen vaikutuksiltaan enemmän suonensisäistä käyttöä.

Muita huumeita hän ei kertomansa mukaan ollut käyttänyt, eikä niitä hänen mukaansa myöskään halunnut.

Yhdessä Sillanpään asunnoista oli jälkiä huumausaineiden käytöstä, ja Sillanpää myönsikin käyttäneensä aineita asunnossa. Sillanpään laukussa oli myös huumeiden käyttöön soveltuvia ruiskuja. Muuten asunnoista ei löytynyt mitään suoraan huumeiden käyttöön viittaavaa.

Kotietsinnässä Sillanpään kotoa löytyi myös nesteytyspusseja, joilla hän kertoi nesteyttävänsä juhlimisen jäljiltä kuivunutta kehoaan.

– Kun käyttää tällaista ainetta, niin kehon palautumiseen käytän näitä pusseja, hän kertoo.

Ei katsonut tarvitsevansa hoitoa

Poliisin esitutkintamateriaalista selviää, että Sillanpäälle oli kuulustelujen yhteydessä annettu esitteitä, jotka sisältävät ohjeita avun saamiseksi huumausaineiden käytön lopettamiseen. Hänelle oli kerrottu myös hoitomahdollisuuksista huumausaineiden käytön osalta.

"Hän oli ”nuukahtaneen” oloinen"

Sillanpään pysäyttänyt poliisi

– Sillanpää ei kertomansa mukaan koe olevansa hoidon tarpeessa, marraskuulle kirjatussa tutkintailmoituksessa kerrotaan.

Jari Sillanpään huumeiden käyttö paljastui tämän syyllistyttyä kahteen liikennerikkeeseen Helsingin keskustassa, jonka johdosta moottoripyöräpoliisi pysäytti tämän. Tämän mukaan Sillanpää oli hieman poissaolevan oloinen.

– Tarkemmin sanottuna voisin kuvailla, että hän oli ”nuukahtaneen” oloinen, poliisi kommentoi esitutkinnassa.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi maanantaina viihdetaiteilija Jari Sillanpään 50 päiväsakkoon rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja kahdesta liikennerikkomuksesta. Sillanpään tuloilla sakkosumma on lähes 24 000 euroa.

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot