Mainos
Mainos

Tämän vuoden aikana jo sata ilmoitusta – poliisilta tärkeä muistutus

Jos ovelle ilmaantuu poliisiksi esittäytyvät henkilö, pyydä häntä näyttämään virkamerkkiä.

Pelkästään tämän vuoden aikana poliisille on tehty lähes sata ilmoitusta virkavallan anastuksista eli poliisina esiintyvistä henkilöistä. Tapauksia on ollut erityisesti pääkaupunkiseudulla, mutta myös esimerkiksi Sisä-Suomen, Itä-Suomen, Hämeen ja Oulun poliisilaitosten alueilla.

Poliisina esiintyvien henkilöiden tarkoituksena on ollut huijata erityisesti vanhuksilta pankkikortteja tunnuslukuineen sekä rahaa ja arvoesineitä.

– Usein puhelimitse lähestyvät valepoliisit esittäytyvät poliiseiksi, jotka tutkivat pankkikortteihin liittyviä rikoksia. He saattavat myös tulla kotiin, poliisi tiedottaa.

Pyydä näyttämään virkamerkki

Poliisi muistuttaa, ettei se koskaan kysele pankkikortin tunnuslukuja tai PIN-koodeja puhelimitse eikä lukitse matkapuhelimia, tietokoneita tai tabletteja ja vaadi maksua laitteen avaamisesta.

Myöskään pankki- tai luottokorttien kuoletukset tai sulkemiset eivät kuulu poliisin toimenkuvaan.

– Eikä poliisi tule varsinkaan kenenkään kotiovelle kyselemään tietoja asunnossa olevasta arvo-omaisuudesta ja rahavaroista tai kuvaamaan arvoesineitä.

Jos ovelle ilmaantuu poliisiksi esittäytyvät henkilö, pyydä häntä näyttämään virkamerkkiä. Poliisin henkilöllisyyden voi tarkistaa soittamalla siihen poliisilaitokseen, jossa henkilö sanoo työskentelevänsä. Poliislaitosten yhteystiedot löytyvät osoitteesta: poliisi.fi. 

– Myös hätäkeskukseen voi akuuteissa tilanteissa soittaa. Eli jos poliisipartio on ovella etkä usko heidän olevan poliiseja, soita hätäkeskukseen.

 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme