Mainos
Mainos

Tampereen valelääkäritutkinta etenee syyteharkintaan

Tampereen epäiltyyn valelääkäriin kohdistunut esitutkinta päättyy ensi maanantaina, jolloin asia myös siirtyy syyttäjälle syyteharkintaan. Asian vahvistaa MTV3 Uutisille tutkinnanjohtaja Hannu Männikkö Helsingin poliisista.

Valelääkäriä epäillään törkeästä petoksesta, törkeästä väärennöksestä, luvattomasta terveydenhuollon ammattitoimen harjoittamisesta sekä yhdestä rekisterimerkintärikoksesta. Männikön mukaan valelääkäri on myöntänyt syyllistyneensä tekoihin.

Apulais- ja harjoituslääkärinä työskennellyt valelääkäri on ollut tutkinnan ajan matkustuskiellossa. Mies on työskennellyt Tampereen yliopistollisen sairaalan kehitysvammahuollossa. Hän on ollut lyhyitä jaksoja myös Valkeakosken aluesairaalassa ja Kaivannon sairaalassa Kangasalla.

Valelääkäri on omatoimisesti kertonut ostaneensa tutkintotodistuksen Venäjältä. Hän on sanonut maksaneensa siitä 500 euroa vuonna 2008. Mies oli etukäteen selvitellyt internetistä, mistä vääriä todistuksia saa.

Myös toiseen valelääkäriin, Esa Laihoon kohdistunut esitutkinta on loppusuoralla. Poliisin esitutkinta siirtyy asianosaisille loppulausuntoja varten syyskuussa.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme