Mainos
Mainos

Tampereen valelääkäritutkinta lähes valmis - paperit pian syyttäjälle

Tampereen epäiltyyn valelääkäriin kohdistunut esitutkinta on muutamaa kuulustelua vaille valmis. Tutkinnanjohtaja Hannu Männikkö Helsingin poliisista pitää varmana, että asia etenee syyttäjälle ensi viikolla.

– Kuulustelemme vielä kolmea lääkäriä ja sen jälkeen meidän on tarkoitus lähettää paperit syyttäjälle, Männikkö toteaa MTV3 Uutisille.

Valelääkäriä epäillään törkeästä petoksesta, törkeästä väärennöksestä, luvattomasta terveydenhuollon ammattitoimen harjoittamisesta sekä yhdestä rekisterimerkintärikoksesta. Männikön mukaan valelääkäri on myöntänyt syyllistyneensä tekoihin.

Apulais- ja harjoituslääkärinä työskennellyt valelääkäri on ollut tutkinnan ajan matkustuskiellossa. Mies on työskennellyt Tampereen yliopistollisen sairaalan kehitysvammahuollossa. Hän on ollut lyhyitä jaksoja myös Valkeakosken aluesairaalassa ja Kaivannon sairaalassa Kangasalla.

Valelääkäri on omatoimisesti kertonut ostaneensa tutkintotodistuksen Venäjältä. Hän on sanonut maksaneensa siitä 500 euroa vuonna 2008. Mies oli etukäteen selvitellyt internetistä, mistä vääriä todistuksia saa.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme