Mainos
Mainos

Tänään oikeudessa: Aarnio vaatii vapauttamistaan

Jari Aarnio aikoo vaatia tiistaina vapauttamistaan tutkintavankeudesta. Vielä ei tiedetä ratkaiseeko käräjäoikeus asian samana päivänä. Syyttäjät vastustavat vapauttamista.

Aarnio-jutussa kuullaan todistajana Helsingin huumepoliisissa työskentelevää poliisia. Vapauttamisvaatimus käsitellään sen jälkeen.

Aarnio on ollut nyt eristettynä ja vangittuna kaksi vuotta. Perusteena on se, että hän voisi vapaana ollessaan sotkea juttua.

Huumejutussa on nyt vastaanotettu syyttäjien kirjalliset todisteet ja kuultu kaikki syytetyt. Oikeus aloittaa tiistaina noin sadan todistajan kuulemisen, joka kestää maaliskuulle.

"Ei sotkemisvaaraa"

Puolustuksen mukaan jutussa ei ole enää sotkemisvaaraa ja Aarnio on esittänyt selvityksen varallisuudestaan.

Syyttäjät aikovat vastustaa vapauttamista. Syyttäjien mukaan sotkemisvaara on olemassa niin kauan kuin todistajia on kuulematta.

Oikeudenkäynnin aikana Aarnio on lukuisia kertoja vaatinut päästä vapaaksi, mutta turhaan. Edellisen kerran vapauttamisvaatimusta käsiteltiin kesäkuussa.

Helsingin käräjäoikeus ei osannut sanoa annetaanko päätös heti käsittelyn päätteeksi vai vasta myöhemmin.

Oikeudenkäynti jatkuisi normaaliin tapaan, vaikka oikeus päättäisi vapauttaa Aarnion. 

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot