Mainos
Mainos

Tankojuopoista vain vähän riesaa poliisille

Tankojuopot näyttävät työllistävän poliisia lämpimästä terassikesästä huolimatta varsin vähän.

Esimerkiksi Helsingissä on ollut koko tänä vuonna heinäkuun loppuun mennessä kolme liikennejuopumusta moottorittomalla ajoneuvolla. Varsinais-Suomesta arvioidaan, ettei Turku poikkea kirjattujen tapausten määrässä pääkaupungista, ja Rovaniemeltä kerrotaan, että luku on tältä vuodelta kaksi.

Tilastoista ei voi suoraan päätellä, että suomalaiset hyppäisivät vain an iharvoin fillarin selkään ilolientä nautittuaan. Syy tapausten vähäiseen määrään löytyy pikemmin muualta.

- Selitys löytyy laista. Kyllä pyörällä ajetaan vaikka kuinka paljon kännissä, toteaa rikoskomisario Jan Fordell Lapin poliisista.

Jotta humalainen fillaroija syyllistyisi rikoslaissa mainittuun liikennejuopumukseen moottorittomalla ajoneuvolla, hänen pitää aiheuttaa konkreettista vaaraa toisen turvallisuudelle. Rikosta voi olla joissakin tilanteissa myös vaikea todentaa.

(MTV3 - STT)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme