Mainos
Mainos

Tanssinopettajien epäillään hyväksikäyttäneen tyttöjä Pirkanmaalla

Poliisi epäilee Pirkanmaalla toimineita tanssinopettajia useista naisiin ja tyttöihin kohdistuneista seksuaalirikoksista.

Kolmea eteläamerikkalaistaustaista tanssinopettajaa epäillään muun muassa kuudesta raiskauksesta, kahdesta törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, kahdesta seksuaalisesta hyväksikäytöstä, pakottamisesta seksuaaliseen tekoon, kahdesta pahoinpitelystä sekä kahdesta laittomasta uhkauksesta. Kaksi epäillyistä opettajista on yhä tutkintavankeudessa.

Epäillyistä teoista suurin osa on tapahtunut tanssisalin tiloissa, mutta myös muualla.

Rikoskomisario Jari Kinnusen mukaan nuorin uhri on 15-vuotias. Kinnunen pitää todennäköisenä, että poliisin tietoon tulee vielä uusia uhreja.

Epäillyillä laaja asiakaskunta

Pirkanmaan poliisilaitos on tutkinut epäiltyjä tekoja jo viikkoja. Poliisin mukaan epäilty rikollinen toiminta on jatkunut pitkään. Poliisin tiedossa oleva aikaisin tapahtuma on vuodelta 2009.

Teot ovat saaneet alkunsa useimmiten yrityksen omien tanssisalien kautta, mutta opettajat ovat käyneet opettamassa Zumbaa sekä latinalaisia tansseja myös lukuisissa pirkanmaalaisissa liikuntayrityksissä Tampereella, Nokialla ja Ylöjärvellä.

Poliisi pyytää yhteydenottoja

Poliisi pyytää kaikkia, jotka ovat kokeneet joutuneensa seksuaalirikoksen kohteeksi liittyen latinalaisen tanssin harrastukseensa Pirkanmaalla, ottamaan yhteyttä poliisiin asioiden selvittämiseksi.

Poliisi painottaa, että asiaa tutkivat lapsiin kohdistuneiden rikosten sekä seksuaalirikosten tutkintaan perehtyneet poliisit ja jokainen yhteydenotto voidaan asiakkaan niin halutessa ohjata tutkinnassa mukana oleville naispoliiseille.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme