Mainos
Mainos

Tapaus Tallink Silja: Pitäisikö ruotsalaisten ottaa tässä mallia suomalaisista?

Ruotsin TV4-kanavan Kalla fakta -ohjelma kertoi tiistaina huolestuttavasta kehityksestä risteilylaivojen väkivalta- ja seksuaalirikostilastoissa.

Ohjelman kokoamien tilastojen mukaan ruotsalaisten väkivaltarikokset ja raiskausilmoitukset ovat lisääntyneet selvästi kolmen viime vuoden aikana Itämerellä seilaavilla partylaivoilla - kuten Tallink Silja Linen Galaxyllä ja Viking Linen Cinderellalla.

Raiskausilmoitukset tuplaantuneet

Nuorten suosimilta humuristeilyaluksilta tehtiin viime vuonna Ruotsin poliisille 36 raiskausilmoitusta, kun vuonna 2011 niitä tehtiin 17. Tilastoissa näkyy sama trendi myös vakavissa väkivaltatapauksissa.

Suomen poliisin mukaan Ruotsin ikävä suuntaus ei näy Suomessa.

– Väkivaltarikostutkinnassa ei näy Helsingin päässä lisääntyvää trendiä laivajutuissa. Seksuaalirikosten määrä tuntuu pysyvän samoissa lukemissa. Siinä ei näy kasvua eikä loivenevaa trendiä, Helsingin väkivaltarikostutkimuksen rikosylikomisario Antti Leppilahti kertoo MTV Uutisille.

Ei aihetta paukutella henkseleitä

Poliisiammattikorkeakoulun tilastojen perusteella suomalaisilla ei ole kuitenkaan aihetta alkaa paukutella henkseleitä. 

Poliisiammattikorkeakoulun tilastojen mukaan vesiliikenteessä tapahtuneissa vakavissa väkivaltatapauksissa on nähtävissä selvää kasvua.

Tilastot ovat vain suuntaa antavia, koska niissä ei erotella risteilyillä tapahtuneita rikoksia muista vesillä tehdyistä rikoksista.

Poliisiammattikorkeakoulun tilastojen mukaan vesiliikenteessä Helsingin, Varsinais-Suomen ja Ahvenanmaan alueella sekä Suomen aluevesien ulkopuolella tapahtui vuonna 2012 kaikkiaan 25 henkeen ja terveyteen kohdistunutta rikosta. Viime vuonna luku oli noussut 55:een.

Seksuaalirikosten osalta kasvua oli 22:sta 27:ään.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme