Mainos
Mainos

Tappeluvideosta alkoi kostokierre – toistasataa nuorta selvitti välejään

Poliisi tutkii kahden nuorukaisen tappelua Vaasassa. Poliisi epäilee 17-vuotiasta törkeästä pahoinpitelystä ja 15-vuotiasta pahoinpitelystä.

Pojat olivat tapelleet nyrkein viime perjantaina, kunnes 17-vuotias oli kaatanut 15-vuotiaan maahan ja potkinut häntä päähän. 15-vuotias oli toimitettu sairaalaan tarkastuksiin.

Tapahtumapaikalla oli poliisin mukaan ollut noin 30-40 nuorta ja suurin osa päihtyneenä. Osa nuorista oli seissyt vieressä ja kannustaneet osapuolia tappelemaan.

Poliisi on ottanut kiinni 17-vuotiaan ja hänet on pidätetty.

Muutama nuori oli kuvannut tapahtumat puhelimella ja osa videoista on laitettu sosiaaliseen mediaan. Videoiden kommentointi on aiheuttanut sen, että nuorukaiset ovat alkaneet oireilemaan ja suunnittelemaan kostoa.

Poliisi on selvitellyt nuorisoporukoiden erimielisyyksiä tiistai- ja keskiviikkoiltoina Vanhan-Vaasan alueella.

Tiistaina nuorisoporukkaa oli noin 50-70 henkilöä ja keskiviikkona noin 100-150 henkilöä, jotka kerääntyneet selvittämään välejään.

Kyseisinä iltoina poliisien tietojen perusteella ei ole tapahtunut muuta kuin järjestyshäiriöitä, missä poliisi ottanut kiinni muutamia nuoria rikoksilta ja häiriöltä suojaamiseksi.

Poliisi toivoo, että nuorten vanhemmat ottavat lapsensa puhutteluun ja keksivät heille viikonlopuksi jotain muuta tekemistä, kuin edellä mainitun tapahtuman pohdiskelua ja oluen juontia.

Poliisi korostaa selvittävänsä pahoinpitelyä, eikä nuorison tarvitse itse selvittää tapahtumaa.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme