Mainos
Mainos

Epäilty salakuljettaja jäi kiinni Torniossa – toi henkilöautolla ihmisiä rajan yli

Tiukennetut rajalla tehtävät tarkastukset ovat tuottaneet tulosta. Rajavartiolaitoksen partio on paljastanut epäillyn laittoman maahantulon järjestelijän.

Epäilty on otettu kiinni ja Suomeen tuodut neljä henkilöä on toimitettu järjestelykeskukseen. Rajavartiolaitos tutkii asiaa.

– Epäilty jäi kiinni rajalta verekseltään. Hän ei ainoastaan yrittänyt tuoda ihmisiä henkilöautolla laittomasti maahan vaan toi, kertoo Rajavartiolaitoksen yleisjohtaja Markku Kohonen.

Alustavien tietojen mukaan epäilty on Suomen kansalainen. Vahvistamattomien tietojen mukaan järjestelykeskukseen toimitetut ihmiset ovat Irakin kansalaisia. Heidän iästään ei ole vielä tietoa. 

Eilen järjestelykeskukseen saapui hieman yli 500 turvapaikanhakijaa. Illan aikana sinne ohjattiin noin sata henkilöä. Turvapaikkahakemusten käsittelyä jouduttiin keventämään, koska poliisilla oli tietoteknisiä ongelmia. 

Järjestelykeskuksesta lähti myös illan aikana useita bussikyytejä eteenpäin Etelä-Suomen vastaanottokeskuksiin.  

Poliisi aloitti eilen Tornion rajalla tiukennetun ulkomaalaisvalvonnan. 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme