Mainos
Mainos

Taskulla on väliä: Klassikkopaikasta lompakko häviää helpoiten

Koska taskuvarkaudet erityisesti Helsingissä ovat arkipäivää, ympäristöön kannattaa kiinnittää huomiota kaupungilla kulkiessa. Helsingin poliisilaitoksen rikosylikomisariolla Juha Laaksosella on useampi vinkki varkauden estämiseen.

Laaksosen mukaan pelkästään sillä, missä taskussa omaisuuttaan kuljettaa, on suuri merkitys. Nyrkkisääntö on, että takin povitasku ja housujen etutasku ovat turvallisia paikkoja lompakon ja kännykän kuljettamiseen.

Sen sijaan miesten ennen vanhaan suosima "klassikkopaikka" housujen takatasku on riskialttein.

– Kyllä meille näitä tapauksia vieläkin tulee aika usein, valitettavasti, Laaksonen kertoo tapauksista, joissa lompakko on viety housujen takataskusta.

Naiset puolestaan kuljettavat tavaroitaan enimmäkseen käsilaukussa. Sen kantamisessa ei tulisi olla liian huoleton.

– Käsilaukun pitäisi olla vartalon etuosassa. Vartalon selkäpuolella kuljetettavaa laukkua on hankala kontrolloida, Laaksonen sanoo.

Huolestu hässäkästä

Ammattitaskuvarkaat toimivat yleensä parin tai muutaman hengen ryhmissä, jolloin ympärille kertyvä hässäkkä on usein merkki siitä, että omaisuus saattaa olla vaarassa.

– Jos useampi henkilö tulee ympäröimään, silloin pitää hälytyskellojen soida ja pitää omaisuudesta tiukasti kiinni, Laaksonen tiivistää.

Yleensä Itä-Euroopasta tulevilla varasporukoilla on selkeä roolijako tilanteessa.

– Usein osa porukasta peittää näkyvyyttä, jotta kukaan ulkopuolinen ei näe, mitä tapahtuu. Samalla yksi tekijöistä kysyy esimerkiksi sijaintia kartasta ja neljäs nappaa kännykän tai lompakon, Laaksonen sanoo.

Reittiohjeiden kyselyn lisäksi saatetaan kysyä kellonaikaa tai auttaa uhria nousemaan kantamuksineen julkiseen liikennevälineeseen, jolloin kännykkä tai lompakko napataan laukusta.

Jos taskuvarkaus pääsee tapahtumaan, Laaksosen mukaan rikosilmoitus poliisille tulee tehdä mahdollisimman nopeasti.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme