Mainos
Mainos

Tässä syy paloittelumurhaajan uudelle vakavalle rikosepäilylle

Paloittelumurhaaja Markus Pönkä oli poliisin seurannassa heti vapautumisestaan alkaen. 

Huhtikuun puolivälissä hänet vangittiin epäiltynä törkeistä petoksista. Tänään epäilyjen listaan lisättiin törkeän henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelu sekä törkeä ampuma-aserikos. Pönkä itse kiistää kaikki rikosepäilyt. 

Epäily rikoksen valmistelusta on syntynyt, kun muun tutkinnan yhteydessä Pöngältä on löydetty ampuma-aseita. Asiaan ei tiettävästi liity jonkun tietyn henkilön uhkailua tai kiristämistä. 

Uusien epäiltyjen rikosten tekoajaksi on merkitty sama huhtikuinen päivä, jolloin Pönkä otettiin kiinni epäiltynä talousrikoksista. 

MTV Uutisten tietojen mukaan Pönkä oli poliisin seurannassa heti vapautumisestaan lähtien. Hän pääsi ehdonalaiseen joulukuun lopussa ja joutui pidätetyksi vain muutama kuukausi myöhemmin.

Pönkä kärsi pitkää vankeustuomiota vuonna 2005 tehdystä paloittelumurhasta ja valelaskutukseen liittyvistä talousrikoksista. 

Pönkä on myös tullut tunnetuksi viranomaisten keskuudessa siitä, että hän laatii liukuhihnavauhdilla erilaisia valituksia kohtelustaan. Vankeusaikanaan hän ehti valittaa lukuisista seikoista, mm. liian lyhyistä perhetapaamisista, huonosta appelsiinimehusta, oikeustieteellisen tiedekunnan kehnoista pääsykoetuloksista ja vääränlaisista vaatteista virastokäynnillä. 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme