Mainos
Mainos

Teekkarikylän soluasunnossa valeseinän takana kannabiskasvattamo

Espoon käräjäoikeus tuomitsi 23- ja 25- vuotiaat miehet ehdollisiin vankeusrangaistuksiin huumausainerikoksesta, kun teekkarikaksikko kasvatti Otaniemen soluasunnossa hamppua.

Kasvattamo oli soluasunnossa 25-vuotiaan huoneessa valeseinän takana teltassa, jossa oli ilmanpuhdistusjärjestelmä ja altakasteluruukut sekä muuta korkeatasoista välineistöä.

Teltassa kannabista oli neljässä kasvissa yhteensä 2,5 kg, joka kuivattuna painoi 739 grammaa.

Marihuanaa huoneista löytyi kaikkiaan vajaa 50 grammaa. Poliisi teki ratsian asuntoon toukokuussa.

Kaksikko myönsi kasvattaneensa kannabista, mutta kiisti myynti- ja levitystarkoituksen. 25-vuotias kertoi, että valeseinä oli rakennettu teltan piilottamiseksi hänen omilta vanhemmiltaan.

"Päähänpisto"

Kannabista ei heidän kertomansa mukaan ollut myyty, vaan se oli ollut ”bilekäyttöä”. Ystäville sitä oli tarjottu pientä korvausta vastaan. 25-vuotiaan mukaan kasvatus oli ollut lähinnä vuoden vaihteessa tullut ”päähänpisto”.

23-vuotiaan huoneesta löytyi dvd-kotelosta 1500 euroa ja vaatekaapin sisältä 900 euroa. Huoneessa oli myös vaakoja.

Oikeus katsoi, että 25-vuotias oli viljellyt hamppua omaan käyttöön ja 23-vuotias myynti- ja levitystarkoituksessa. Tuomiot olivat vastaavasti 3 kk ja 6 kk ehdollista.

Jutussa ei ollut mitään selvitystä myynnistä, joten oikeus arveli kannabista luovutetun 23-vuotiaan kertomat noin 10 grammaa, josta rahaa oli kertynyt 100-200 euroa.

Asunnosta takavarikoiduista rahoista 2300 euroa määrättiin palautettavaksi 23-vuotiaalle.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme