Mainos
Mainos

Tehovalvontaisku paljasti viritettyjä ja epäkuntoisia mopoja

Poliisin valtakunnallisessa mopovalvonnassa on löydetty jälleen useita viritettyjä ja epäkuntoisia mopoja.

Poliisi tarkasti viikon aikana reilut 2 300 mopoa, joista 55 oli viritetty siten, etteivät ne enää vastanneet mopoa. Lisäksi mopoista 412 oli epäkuntoisia. Rattijuoppoja löydettiin 15.

Valvonnassa tavattiin kymmenen mopoilijaa ilman kypärää.

– Kypärän käytön pitäisi tietysti olla sataprosenttista, mutta tähänkin tulokseen voi olla kohtuullisen tyytyväinen, toteaa poliisiylitarkastaja Risto Lammi Poliisihallituksesta.

5.-11.5. toteutetun valtakunnallisen valvontajakson resurssit suunnattiin ajoneuvojen ja kuljettajien yleisvalvontaan. Painopisteenä olivat nuoret kuljettajat ja mopot.

Mopoilun turvallisuus on viime vuosina jonkin verran parantunut muun muassa ajo-opetuksen kehittymisen myötä.  Tilanteeseen on vaikuttanut myös mopojen määrän kääntyminen laskuun.

Viime vuonna mopo-onnettomuuksissa kuoli viisi henkilöä ja loukkaantui 717.

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot