Mainos
Mainos

Teinisurmasta epäillyn tytön kaikki kuulustelut videoidaan

Seinäjoen teinisurmaa tutkiva Etelä-Pohjanmaan poliisi on videoinut kaikki taposta epäillyn 15-vuotiaan tytön kuulustelut.  Jo ensimmäiset puhuttelut heti surman jälkeen ovat nauhalla.

Tutkinnanjohtaja Esa Uusi-Kakkurin mukaan epäillyn kuulustelujen videoimisen syynä on se, että kyseessä on nuori henkilö.

–Kuulustelut videoidaan sen takia, ettei jälkikäteenkään tule väitteitä asiattomasta painostuksesta tai johdattelevista kysymyksistä. Tämä asettaa tietysti vaatimuksia kuulustelijoille ja epäillylle tehtävien kysymysten laatijoille”, Uusi-Kakkuri sanoo MTV Uutisille.

Kuulustelujen kysymykset on pyritty laatimaan mahdollisimman avoimiksi. 15-vuotiasta epäiltyä on tähän mennessä kuulusteltu useita kertoja ja myös kaikki loput kuulustelut videoidaan.

–Arvioin, että 3-4 kertaa joudumme vielä käymään hänen nykyisessä sijoituspaikassaan. Sitten kasassa on materiaali, josta pöytäkirja kootaan, Uusi-Kakkuri kertoo.

Ulkopuolista tekijää ei ole

Poliisi on kuullut esitutkinnassa toistakymmentä epäillyn ja uhrin yhteistä ystävää Seinäjoen lyseosta. Uhri ja epäilty kävivät yläasteen kahdeksatta luokkaa.

Kaikkiaan tutkinnassa on kuultu noin 30 ihmistä.  Poliisi on täysin sulkenut pois ulkopuolisen tekijän mahdollisuuden tai huhut ulkomaalaistaustaisesta tekijästä. Näitä väitteitä on esitetty nettikirjoittelussa.

–Se oli jonkun tarkoitushakuista toimintaa. Tässä asiassa ei ole ollut edes kuultavana yhtään ulkomaalaistaustaista henkilöä, Uusi-Kakkuri sanoo.

Uusi-Kakkurin mukaan asian esitutkinta pyritään saamaan valmiiksi viimeistään heinäkuun aikana. 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme