Mainos
Mainos

Teinit rimputtivat keksittyjä hätäpuheluja kaahareista

Muutaman teinin porukan epäillään soitelleen lukuisia perättömiä puheluita hätäkeskukseen Pohjois-Pohjanmaalla. Kyseisessä kunnassa poliisin liikennetehtävät ovat alkuvuoden aikana tuplaantuneet.

Perättömiä ilmoituksia on alkuvuoden aikana tehty ainakin mopoilijoista, autolla kaahanneista tai rattijuopumusepäilyistä. Poliisi ehti käydä useilla hälytyksillä, mutta joko ilmoitettuja autoja ei löytynyt tai rattijuopoksi nimetyt olivat tavatessa selviä.

– Heräsi vahva epäilys, että joillakin on erikoinen huumorintaju ja ainakin osa näistä keikoista on ilkivaltaisia, kerrotaan Oulun poliisin tiedotteessa.

Äitienpäivänä hätäkeskukseen tuli taas puhelu, jossa ilmoitettiin kylällä hurjastelevasta autoilijasta. Tällä kertaa hälytyksen ottanut poliisi soitti hurjastelusta syytetylle henkilölle ja selvisi, että hän oli 70 kilometrin päässä ilmoitetusta paikasta.

Ilmoittaja paljastui 15-vuotiaaksi pojaksi ja poliisin mukaan tätä epäillään niskoittelusta poliisia vastaan. Hän voi saada toimistaan sakkotuomion. Lisäksi poika saattoi syyllistyä kunnianloukkaukseen tai väärään ilmiantoon, koska hän myös nimesi "hurjastelijan".

Poliisi epäilee, että puheluiden taustalla on useampi teini. Poliisi muistuttaa, että perättömät ilmoitukset voivat vaarantaa oikeiden rikosten selvittämistä.


Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme