Mainos
Mainos

Teinit tilasivat netistä design-huumetta bitcoineilla – joutuivat sairaalaan

Hämeen poliisilaitos kertoo, että kolme kantahämäläistä alle 15-vuotiasta nuorta joutui sairaalaan nautittuaan netistä tilattua design-huumetta.

Tapaus sattui helmikuun alussa. Nuoret olivat tilanneet aineet käyttämällä yhden nuoren vanhemman henkilötietoja. He olivat maksaneet tilauksensa sähköisellä bitcoin-valuutalla.

Hämeen poliisilaitos haluaa muistuttaa lasten ja nuorten vanhempia, että sekä nuorten internetin käyttöä että rahan käyttöä sähköisessä ympäristössä tulee valvoa.

Kaikenlaiseen huumausaineiden hankintaan ja käyttöön sisältyy aina poliisin mukaan riskejä, koska hankkijalla ei voi olla varmaa tietoa siitä, mitä ainetta hänelle lopulta tulee ja mitkä sen vaikutukset ovat.

Asiasta on nuorten osalta kirjattu rikosilmoitus huumausaineen käyttörikoksesta.

Nuoret eivät ole ikänsä puolesta rikosoikeudellisessa vastuussa, vaan asiaa hoidetaan Hämeenlinnan poliisiaseman Ankkuritiimissä yhdessä sosiaaliviranomaisten kanssa. Poliisi jatkaa huumausaineen alkuperän selvittämistä. 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme