Mainos
Mainos

Teinitytön henkihieveriin kiduttaneiden tuomiot pysyivät hovissa

Hovioikeus on pitänyt voimassa teinitytön julmaan pahoinpitelyyn osallistuneiden pitkät vankilatuomiot.

Tuntemattomat aikuiset raahasivat bussia odottaneen 15-vuotiaan tytön asuntoon, jossa he potkivat ja hakkasivat tätä eri tavoin ja välinein silmittömästi. Raaka väkivalta loppui vasta, kun pahoinpitelijät luulivat uhrin kuolleen. He jättivät tytön pysäköintialueelle pakettiauton alle, josta tyttö pääsi pakenemaan.

Poikkeuksellisen raaka väkivaltarikos tapahtui Riihimäellä joulukuussa 2013.

Hyvinkään käräjäoikeus tuomitsi aiemmin kolme päätekijää lähes neljän ja puolen vuoden vankeusrangaistukseen tapon yrityksestä. Lisäksi heidän tililleen katsottiin myös muita rikoksia.

34-vuotias Jonna Pia-Maria Peltonen tuomittiin 4 vuoden ja 9 kuukauden, 29-vuotias Mikko Kalevi Saarikko 4 vuoden ja 11 kuukauden ja 28-vuotias Emmi Annikki Saarikko 6 vuoden vankeusrangaistukseen. Emmi Saarikon nimi oli rikoksen tekoaikaan Marika Annikki Åkerlund.

Helsingin hovioikeus ei perjantaina antamallaan tuomiolla nähnyt syytä muuttaa käräjäoikeuden tuomiota. 

”Kuten käräjäoikeus on todennut, teko on kohdistunut 15 -vuotiaaseen lapseen, joka ei ole millään tavalla provosoinut tekijöitä, tekotapa on ollut julma ja raaka ja tekoon liittyy kidutuksenomaisia piirteitä. Tekotapa on ollut vaarallinen ja teko ilmentää tekijöissään erityistä syyllisyyttä.”

Hovioikeuden tuomiosta kertoi ensin Iltalehti.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme