Mainos
Mainos

Teinitytön murha Joutsenossa oli poikkeuksellisen raaka ja julma – nuorelle miehelle elinkautinen

Käräjäoikeus päätyi antamaan teinitytön raa'asti viime syksynä murhanneelle nuorelle miehelle pisimmän mahdollisen rangaistuksen, vaikka tämä oli mielentilatutkimuksessa katsottu alentuneesti syyntakeiseksi.  Kyseessä on harvinainen päätös.

Yleensä alentunut syyntakeisuus tarkoittaa syytetylle neljänneksen lyhyempää vankeustuomiota ilman psykiatrista hoitovelvoitetta.

Alentunut syyntakeisuus

Alentuneesti syyntakeisella arvioidaan olleen tekohetkellä jokin psyykkinen häiriö, jonka vuoksi hän ei ole kyennyt täysin ymmärtämään tekojensa seurauksia tai säätelemään käyttäytymistään.

Etelä-Karjalan käräjäoikeuden mukaan teinitytön murha oli poikkeuksellisen törkeä. Julkisen selosteen mukaan 20-vuotias mies on ymmärtänyt tekojensa luonteen ja oikeudenvastaisuuden alentuneesta syyntakeisuudestaan huolimatta, käräjäoikeus perustelee poikkeuksellista ratkaisuaan.

Alentuneen syyntakeisuuden syitä ei julkisessa selosteessa kerrota.

Vaaraa-aavistamaton, puolustuskyvytön uhri

Veriteko tapahtui Lappeenrannan Joutsenossa viime vuoden lokakuussa, pyhäinpäivän aikaan. 

Murhan lisäksi Nuutti Pietari John tuomittiin törkeästä raiskauksesta ja hautarauhan rikkomisesta. Rikokset kohdistuivat puolustuskyvyttömään 16-vuotiaaseen tyttöön. Väkivalta on ollut poikkeuksellisen raakaa ja julmaa.

– Teko on kohdistettu vaaraa aavistamattomaan ja puolustuskyvyttömään alaikäiseen uhriin, joka ei ollut omalla käyttäytymisellään antanut aihetta väkivaltaiseen hyökkäykseen.

Miehen neljäs rikos oli lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö, jossa uhri oli eri kuin henkirikoksessa.  

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot