Mainos
Mainos

Teinitytön murha puhuttaa pikkukaupungin kaduilla – "Ei tällaista saisi tapahtua"

Teinitytön surma herättää pelkoa ja hämmennystä Joutsenossa. 16-vuotiaan tytön murhasta epäillyn miehen vangitsemisoikeudenkäynti pidetään tänään Lappeenrannassa.

Pienen paikkakunnan arjessa henkirikos puhuttaa kaikkia.

– Tämä puhuttaa meitä hyvin paljon, koska tämä on iso asia täällä kylällä, joutsenolainen Jari Tomperi kertoo.

Hänen mukaansa Joutsenossa on eletty pienessä ja rauhallisessa yhteisössä.

– Jonkun verran tämä ahdistaa ja pelottaa, ei tällaista saisi tapahtua. Minulla on itselläni viisi lasta ja 11 lastenlasta, minusta tämä tuntuu hirveän pahalta, Tomperi sanoo.

Samassa koulussa nyt surmatun tytön kanssa opiskellut Inka Knuutinen sanoo, että koulussa asiaa on puitu paljonkin.

– Olemme puhuneet uhrista ja murhaajasta ja olemme miettineet, että miksi tällaista tapahtuu. Ei tämä kuitenkaan varsinaisesti pelota, kun tiedetään, että syyllinen on saatu kiinni. Tosin enää ei uskalla yksin pyöräillä käymään vaikka kaupassa.

Inka Knuutisen isä Juha Knuutinen on huolissaan omien tyttäriensä puolesta.

– Kun noita tyttäriä on kolme, niin aina välillä pelottaa, että mitä, jos heille sattuu jotakin. Onhan se tietysti hyvä, että syyllinen saatiin kiinni, mutta on sääli, että nuori tyttö kuoli tuollaisessa tapauksessa.

Joutsenossa sekä Vantaalla asuva Lea Sara-aho sen sijaan sanoo, että lehtiä lukemalla huomaa, että samanlaisia tapahtumia on yllin kyllin.

– Ei tämä pelota eikä ahdista. Kun lukee lehtiä, niin ne artikkelien tapahtumat pelottavat enemmän. Maailmalla tapahtuu pahoja asioita ja tämä on yksi tällainen tapaus. Näihin alkaa vähitellen turtua.

– Työpaikalla ja kotona ollaan puhuttu tästä järkyttävästä tapahtumasta, lappeenrantalainen Anne Saarimäki sanoo.

– Ei tämä niinkään ahdista vaan enemmänkin pelottaa, kun on itselläkin tuonikäisiä lapsia. Järkyttävää, että nuorelle tytölle on käynyt näin julmasti. 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme