Mainos
Mainos

Teinityttöä hakattiin silmittömästi - tuomiot tapon yrityksestä kolmelle

Kaksi naista ja yksi mies on tuomittu Hyvinkään käräjäoikeudessa yli neljän vuoden vankeusrangaistuksiin 15-vuotiaan tytön tapon yrityksestä Riihimäellä. Raaka pahoinpitely tapahtui Riihimäellä joulukuun alussa.

Tapahtumat saivat alkunsa, kun kolmikko ja yksi mies tunkeutuivat yksitysasuntoon Vasikkahaan kaupunginosassa. Asunnossa rikottiin irtaimistoa, pahoinpideltiin asunnossa olijoita ja uhkailtiin heitä muun muassa tappamisella.

Riehumisen jälkeen tuomitut törmäsivät bussia odottaneeseen täysin sivulliseen 15-vuotiaaseen tyttöön, jonka he raahasivat yksityisasuntoon ja potkivat ja hakkasivat silmittömästi. Raaka väkivalta lopetettiin vasta, kun uhri vaikutti elottomalta. Sen jälkeen hänet vietiin pysäköintialueelle pakettiauton alle.

Oikeuden mukaan vastaajien tuli käsittää, että voimakkaan päähän kohdistuneen väkivallan seurauksena uhrin kuolema on todennäköinen. Lisäksi väkivalta loppui vasta sitten, kun tuomitut uskoivat uhrinsa kuolleen.

34-vuotias Jonna Pia-Maria Peltonen tuomittiin 4 vuoden ja 9 kuukauden, 29-vuotias Mikko Kalevi Saarikko 4 vuoden ja 11 kuukauden ja 28-vuotias Marika Annikki Åkerlund 6 vuoden vankeusrangaistukseen.

Tapon yrityksen lisäksi kaikki tuomittiin myös törkeästä vapaudenriistosta ja törkeästä kotirauhan rikkomisesta. Lisäksi kunkin kontolle laskettiin sekalainen määrä erilaisia rikoksia.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme