Mainos
Mainos

Teinitytöt polttivat uhria tupakalla poskeen

Kaksi tekoaikaan 16-vuotiasta tyttöä tuomittiin pahoinpitelystä sakkoihin, kun he kaatoivat 18-vuotiaan naisen maahan ja polttivat hänen poskeaan ilmeisesti tupakalla. Oikeuden mukaan se saattoi olla myös tupakansytytin.

Teko tapahtui Helsingin Kampissa elokuussa 2013 Taiteiden yön aikana. Uhri kertoi olleensa ystäviensä kanssa viettämässä iltaa ja heillä oli ollut poppers-pullo mukanaan. 

He olivat törmänneet toiseen seurueeseen ja poppersia oli tarjottu yhdelle toisen seurueen pojalle. Tältä oli mennyt ”jalat alta”.

Tämän tyttöystävä ei tästä pitänyt, vaan hyökkäsi uhrin kimppuun. 

Kertomukset tapahtuneesta olivat ristiriitaiset ja syytetyt kiistivät teon. Tosin poliisille toinen tekijöistä oli maininnut kaverinsa laittaneen "tupakan tytön poskeen". Oikeudessa hän kiisti tämän ja arveli savukkeen polttaneen uhria vahingossa.

Helsingin käräjäoikeus piti tekoa pahoinpitelynä. Yksi hyökkäsi kimppuun ja toinen 16-vuotias tuli apuun. Yksi piti uhria maassa, kun toinen poltti poskea. Oikeuden mukaan kyse oli joko tupakasta tai tupakansytyttimestä. Tilanne oli nopea.

Tekijät saivat 35 ja 25 päiväsakkoa, mistä maksettavaa kertyy  210 ja 150 euroa.

Uhrin poskeen jäi pieni kuoppamainen arpi. Käräjäoikeuden mukaan kyse oli lievästä palovammasta. Tuomittujen on maksettava kivusta ja särystä 800 euroa sekä kosmeettisesta haitasta samoin 800 euroa.

Nyt jo 18-vuotta täyttäneiden tekijöiden on myös maksettava uhrinsa oikeudenkäyntikuluja 1700 euroa.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme