Mainos
Mainos

Teinityttöjen nettijahtaajalle noin 7 vuotta vankeutta – lähes 30 uhria

Nelikymppinen mies tuomittiin tänään Helsingin käräjäoikeudessa vankilaan lukuisista lapsen seksuaalisista hyväksikäytöistä.

Mies saalisti 12–15-vuotiaita tyttöjä enimmäkseen netissä, jossa hänellä oli profiileja useilla eri sivustoilla.

Kuuden vuoden ja yhdeksän kuukauden tuomio tuli muun muassa kolmesta törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja yli kymmenestä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Uhreiksi joutui 27 tyttöä, joista yhdeksän mies sai houkutelluiksi tapaamisiin. Tytöistä kolme oli miehen kanssa sukupuoliyhteydessä useita kertoja.

Mies esiintyi netissä huomattavasti ikäänsä nuorempana, mutta kuitenkin aikuisena, ja yritti houkutella teinityttöjä tapaamisiin.

Timo Ensio Ryhäsen, 41, kotoa takavarikoitiin esitutkinnassa kolme matkapuhelinta ja tietokone. Laitteista löytyi muun muassa miehen ja alaikäisten tyttöjen välisiä Skype-keskusteluja.

"Alaikäisten etsintä oli järjestelmällistä" 

Keskusteluissa Ryhänen esimerkiksi kehui tyttöjä "hoteiksi" tai "seksyiksi" sekä uteli näiden rintojen koosta ja seksikokemuksista. Mitä pidempään keskustelut kestivät, sitä intiimimpiä kysymykset olivat. 

Saatuaan puhelinnumeron tai Skype-osoitteen mies ryhtyi painostamaan tyttöjä tapaamisiin. Televalvontatietojen mukaan hän saattoi soittaa uhreilleen jopa kymmeniä kertoja päivässä. Mies ehdotti muun muassa tapaamista "kaverina" tai "tupakalla käymistä".

Mies esitteli itsensä hyvin myönteisessä valossa. Hän kehui olevansa fiksu, komea ja luotettava sekä kertoi tehneensä mallintöitä ja pitävänsä moottoripyöristä.

Mies myönsi oikeudessa osan syytteistä. Joissakin tapauksissa hän puolustautui muun muassa väitteellä, että uhri olisi kertonut olevansa yli 16-vuotias.

Syyttäjä vaati rangaistuksen koventamista muun muassa siksi, että alaikäisten uhrien etsintä oli niin järjestelmällistä. Oikeus piti miehen toimia törkeinä ja suunnitelmallisina. Se perusteli kovennettua rangaistusta myös miehen piittaamattomuudella tekojen vahingollisista seurauksista nuorille uhreille.

Ryhänen tuomittiin maksamaan uhreilleen erisuuruisia korvauksia. Kärsimyskorvaukset vaihtelivat tonnista 14000 euroon.

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot