Mainos
Mainos

Terrorismirikoksista epäillyille vaaditaan ehdollisia tuomioita

Syyttäjä vaatii neljälle terrorismirikoksista epäillylle ehdollisia tuomioita.

Syyttäjän mukaan nelikko keräsi ja lähetti rahaa terroristijärjestöksi luokitellulle al-Shabaabille Itä-Afrikkaan. 

– Vaikka kyse sinänsä on vakavista rikoksista eli terrorismin rahoittamisesta, niin tämä on silti terrorismirikosten alapäässä. Kukaan ei siis joudu vankilaan, vaan epäillyille vaaditaan ehdollisia tuomioita, sanoi rikostoimituksen päällikkö Jarkko Sipilä MTV Uutislivessä.

Neljää pitkään Suomessa asunutta henkilöä syytetään al-Shabaabin tukemisesta rahallisesti vuosina 2008-2011.

– Syyttäjä on puhunut joistakin tuhansista euroista eli ei mistään isoista summista. Toki tuhat euroa on Somaliassa isompi summa kuin täällä Suomessa. Rahaa on siis lähetelty muutamia kymmeniä tai satoja euroja kerrallaan.

Lisäksi yhdelle epäillylle vaaditaan rangaistusta myös terrorismitoimintaan värväyksestä. Hänen epäillään myös valmistelleen veljensä teini-ikäisten lasten kaappaamista ja viemistä al-Shabaab -järjestön leirille Somaliaan.

Kaikki epäillyt ovat kiistäneet jyrkästi syyllisyytensä.

Asiaa käsitellään aikanaan käräjäoikeudessa. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun terrorismirahoitusepäilyjä puidaan oikeudessa Suomessa.  

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme