Mainos
Mainos

Terroristijärjestöön värvätyn kantasuomalaisen "Jounin" kuuleminen vielä epävarmaa – KRP ollut yhteydessä lääkäreihin

Keskusrikospoliisin mukaan on vielä mahdotonta sanoa, pystytäänkö Syyriasta kotiin palannutta ja terveysviranomaisten huostassa olevaa kantasuomalaista "Jounia" kuulemaan lainkaan mahdollista terrorismirikostutkintaa varten. 

– Olemme aika ajoin olleet yhteydessä lääkäreihin, mutta toistaiseksi hänen (Jounin) kunnollista kuulemista ei ole voitu tehdä, KRP:n rikosylikomisario Tero Haapala sanoo.

Jounin tapaus on KRP:ssä niin sanotussa esiselvityksessä.

MTV kertoi maanantaina terroristijärjestön riveihin Syyriaan värvätystä 17-vuotiaasta kantasuomalaisesta Jounista (nimi muutettu).

Hollannissa asunut imaami sai värvättyä ummikon suomalaispojan jihadisti-taistelijaksi nettikeskusteluissa 2013–2014. Keskusteluissa olivat esillä terroristijärjestöt Isis, al-Qaida ja al-Nusran rintama. 

Jouni itse kertoi haluavansa tarkka-ampujaksi. Syyriaan hän matkusti vanhempien tietämättä alkuvuonna 2014, kun oli täyttänyt 18 vuotta ja hankkinut passin. Keskustelut imaamin kanssa jatkuivat Syyriassa.

Jouni palasi Suomeen Turkin kautta viime jouluna. Hän on siitä asti ollut terveysviranomaisten huostassa.

KRP päättää myöhemmin, aloitetaanko asiassa varsinainen terrorismirikostutkinta ja millä nimikkeillä. Päätöksen aikataulua KRP ei tässä vaiheessa arvioi.


Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme