Mainos
Mainos

Tesomalta kertyi kaksi laatikollista sylkinäytteitä

Tampereen Tesomalla kerättyjen dna-näytteiden tutkiminen on alkanut. Sylkinäytepusseja kertyi kaksi laatikollista, kertoo tutkinnanjohtaja.

Tarkka määrä ei ollut vielä aamulla selvillä.  
Näytteitä kerättiin eilen koko iltapäivän ja illan ajan. Tarkoituksena on selvittää hämäräksi jäänyttä miehen surmaa joulukuun lopussa.  

– Näytteiden keräämistä ei jatketa tänään eikä todennäköisesti koko tällä viikolla, arvioi tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jari Kinnunen.

Sylkinäytteitä kerätään rikospaikan lähellä asuvilta miehiltä. Tutkinta-alue on rajattu sen perusteella, missä suunnassa oletetaan tekijän tai tekijöiden pakoreittien olleen 28. joulukuuta.

Tuolloin nähtiin illalla yhdentoista jälkeen nuorehkoksi kuvailtu mies juoksemassa kovaa vauhtia Käräjätörmänkadun suuntaan. Myös toisesta oudosti käyttäytyneestä miehestä on havainto samoihin aikoihin Tohlopinkadulta.

Dna-näytteiden kerääminen isommalta ihmisjoukolta on varsin harvinainen tutkintakeino Suomessa. Jari Kinnusen mukaan toimenpiteestä voi päättää tutkinnanjohtaja, eikä se vaadi muiden tahojen käsittelyä tai hyväksyntää. 

Näytteiden ottaminen ja ihmisten kuuleminen jatkuu ennakkoarvioiden mukaan useiden päivien ajan.  
  

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme