Mainos
Mainos

Teuvo Hakkarainen syytteestä: Vakava paikka

Kansanedustaja Teuvo Hakkarainen (ps.) kommentoi nettikirjoittelustaan saamaansa syytettä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan vakavaksi paikaksi. Apulaisvaltakunnansyyttäjä kertoi tänään syytteen nostamisesta.

Syyte liittyy Hakkaraisen islaminaiheiseen Facebook-kirjoitukseen. Syyttäjän mukaan siinä eri tavoin uhattiin ja solvattiin islaminuskoa tunnustavaa ihmisryhmää näiden uskonnon perusteella. Syyttäjä katsoo, ettei kansanedustajankaan sananvapauteen kuulu oikeutta tämänkaltaiseen vihapuheeseen.

– Syytekynnyksen ylittyminen on vakava paikka. Luotan Suomen oikeuslaitokseen. He tekevät aikanaan ratkaisun asiassa, Hakkarainen sanoo tiedotteessa.

Hakkarainen kirjoitti heinäkuussa Nizzan terrori-iskun jälkeen Facebook-sivulleen, että "kaikki muslimit eivät ole terroristeja, mutta kaikki terroristit ovat muslimeja".

Hän kertoo järkyttyneensä Nizzan terrori-iskusta.

– Sanavalinnat kuvastivat tuon hetken tuntojani. Sarja hirvittäviä terrori-iskuja oli järisyttänyt Eurooppaa. Tarkoitukseni ei ole ollut kiihottaa ketään mitään kansanryhmää vastaan.

Tiedotteessa kerrotaan, että Hakkarainen ja perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho ovat tänään keskustelleet syyteasiasta puhelimitse.

– Ryhmänä jäämme nyt odottamaan virallisen oikeusprosessin päättymistä, käsittelemme asian, kun tiedämme oikeusprosessin lopputuloksen. Oikeusvaltiossa jokainen on syytön, kunnes toisin todistetaan, Terho kommentoi tiedotteessa.

Syyte puidaan aikanaan Keski-Suomen käräjäoikeudessa 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme