Mainos
Mainos

Thai-liitto tiesi bussikuskin väkivaltataustasta – ei mahdollisuutta erottaa

Suomen Muay Thai-liitto ry:n puheenjohtaja Antti Naakan mukaan liitto oli tietoinen potkut saaneen bussikuskin väkivaltaisuudesta.

– Asia on ollut esillä liitossa, mutta urheiluliitto ei voi erottaa urheilijaa yksityiselämässä tapahtuneiden asioiden vuoksi. Tämä asia koskee kaikkia urheiluliittoja. Itse en ollut tällöin puheenjohtajana, toteaa Naakka.

Naakka mainitsee esimerkkinä Jere Karalahden erottamisen jääkiekkoliitosta huumausainerikoksen vuoksi.

– Urheilun oikeusturvalautakunta äänesti tämän erottamisen tässä ennakkotapauksessa nurin. 

Naakan mukaan erottaminen voidaan tehdä, jos tulee esimerkiksi doping-käry kilpailussa. 

– Meillä thai-liitossa ei olla henkilöjäsenenä vaan seurat ovat jäseniä. Seura on ollut myös tietoinen asiasta, sanoo Naakka. 

Urheiluseura voi pelastaa tällaiset yksilöt

Naakka pohtii, että hän on henkilökohtaisesti sitä mieltä, että on hyvä, että urheiluseura sitoo tällaisella tavalla toimivat henkilöt toimintaansa.

– Se tuskin parantaa yksilön hyvinvointia, että hän ei saisi käydä harjoituksissa. Tämä voi pelastaa hänet, Naakka sanoo ottamatta kantaa bussikuskin tapaukseen.

Naakka huomauttaa, että hän ei tunne kyseistä bussikuskia.

– Seuramme on iso. En ole käynyt samoissa harjoituksissa.

– En ole tiennyt, että hänellä on kaksi pahoinpitelyä. Meidän seuramme, kuten muutkin seurat, on väkivaltaa vastaan. Tämä tapaus on valitettava, päättää Naakka.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme