Mainos
Mainos

Thor Libertyn ohjukset yhä takavarikossa

Thor Liberty -alus ei vielä ole lähdössä jatkamaan matkaansa Kotkan Mussalon satamasta. Suuri osa Kotkaan pysäytetyn rahtilaivan lastista on yhä Tullin asettamassa takavarikossa. Lastista löydettiin viime viikolla puolustustarvikkeita, joista ei ollut ilmoitettu Suomen viranomaisille.

Tullin rikostorjunnan mukaan takavarikoidut Patriot-ohjukset ovat puolustusvoimien säilytyksessä, eikä takavarikon purkamisesta ole toistaiseksi tehty päätöksiä. Laivan pikriittilasti on määrätty tullivalvontaan. Tullissa selvitetään sitä, onko lastina ollut materiaali katsottavissa muun muassa puolustustarvikkeeksi.

Pikriitti on tällä hetkellä kontitettuna Kotkan Mussalon satamassa.

Kahta laivan miehistöön kuuluvaa epäillään edelleen puolustustarvikkeiden maastavientirikoksesta ja he ovat yhä matkustuskiellossa. Muut laivan ukrainalaiseen henkilökuntaan kuuluvat henkilöt ovat periaatteessa vapaita poistumaan Suomesta. Heitä on kuultu todistajina asiassa.

- Tulemme hyvin todennäköisesti kuulemaan tutkinnassa vielä lisää henkilöitä - esimerkiksi asiantuntijatodistajien kuuleminen voi olla tarpeen, kertoo rikostorjuntapäällikkö Petri Lounatmaa.

Thor Liberty -alusta koskeva pysäytysmääräys purettiin jo alkuviikosta.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme