Mainos
Mainos

Tikkurila tyrmää rikosepäilyt: Haluavat tahrata mainettamme

Tikkurila Oyj pitää yhtiötä vastaan nostettuja rikosepäilyjä perättöminä. Ohjelmistofirma Upload Image Processing Oy väittää Tikkurilan käyttäneen yhtiön kehittämää ja lisensioimaa värisuunnitteluohjelmaa luvattomasti.

– Kyse on puhtaasti riita-asiasta. Upload Image Processing Oy halusi riitauttaa asian ja saada mediajulkisuudella maksimoitua Tikkurilan mainehaitan, Tikkurila Oyj:n lakiasiainjohtaja Antti Kiuru sanoo.

Kiurun mukaan Tikkurila on tehnyt yhteistyötä Upload Image Processing Oy:n kanssa lähes kymmenen vuotta. Tikkurila päätti vaihtaa palvelutoimittajaa ja irtisanoi ohjelmistoyhtiön kanssa sopimuksen tammikuussa 2015.

– Päätimme vaihtaa palvelutoimittajaa liiketoiminnan kehityksellisistä syistä. Pian sopimuksen purkamisen jälkeen Upload otti meihin yhteyttä ja lähetti hyvin merkittävän laskukokonaisuuden erilaisia, heidän mielestään sopimukseen kuuluvia maksuja. Maksujen suuruusluokka oli täysin epäsuhteessa siihen, mitä yhteistyön aikaiset ja sopimuksenmukaiset maksut ovat olleet, Kiuru kertoo.

Tikkurilan Oyj piti ohjelmistoyrityksen vaatimuksia perusteettomia, eikä osapuolet saaneet aiheesta järkevää keskustelua. Upload haastoi Tikkurilan välimiesoikeuteen.

Upload Image Processing Oy:n mukaan Tikkurila on jakanut yhtiön lisensoimaa ohjelmistoa ilmaiseksi kuluttajille, suunnittelijoille sekä jälleenmyyjille jättäen lisenssimaksut maksamatta.

Täysin väärä paikka riita-asialle

Välimiesoikeudessa Tikkurila muun muassa tuomittiin korvaamaan ohjelmistoyhtiölle 30 000 euroa värisuunnitteluohjelman 10 kuukauden ajan jatkuneesta sopimuksen vastaisesta käytöstä Valko-Venäjällä ja Ukrainassa. Välimies määräsi myös Uploadin maksamaan osan Tikkurilan oikeudenkäyntikuluista.

– Upload ei ilmeisesti ollut välimiesmenettelyn lopputulokseen tyytyväinen. Meidän näkökulmasta tämä on yhtiön yritys hakea itselleen oikeutta rikosprosessin kautta, joka on täysin väärä paikka käsitellä siviiliriita-asiaa.

Upload Image Processing Oy:n mukaan värisuunnitteluohjelman luvattomasta käytöstä aiheutuvat lisenssimaksut kipuavat korkojen kera yli miljoonaan euroon. Poliisi on ottanut asian tutkintaan ja esitutkinta kestää ainakin toukokuun 2016 loppuun asti.

– Emme ole vielä päässeet kertomaan poliisille omaa versiota tapahtumista. Tulemme tekemään kaikkemme, että poliisi saa täyden käsityksen aiheesta.

– Kun yhtiölle tulee syyte tai annetaan ymmärtää, että yhtiö olisi syyllistynyt rikokseen, se on vakava asia maineen kannalta. Tämä on harmillinen asia ja negatiivisen julkisuuden kysymys yhtiön osalta, Tikkurila Oyj:n lakiasiainjohtaja Antti Kiuru toteaa.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme