Mainos
Mainos

Timo Rädylle syyte Hilkka Ahteen kohtelusta

Auto- ja Kuljetusalan työntekijäliiton AKT:n entinen puheenjohtaja Timo Rätyä vastaan on nostettu syyte epäillystä työturvallisuusrikoksesta ja pahoinpitelystä. Epäillyt tapaukset ovat ajalta 2006–12.

Rädyn lisäksi kihlakunnansyyttäjä Tuire Tamminiemi on nostanut syytteet liiton hallituksen varapuheenjohtajaa Veijo Ruonalaa ja entistä liiton valtuuston puheenjohtajaa Heikki Harakkaa vastaan. Heitä syytetään epäillystä työturvallisuusrikoksesta ja vammantuottamuksesta ajalla 2010-2012.

Rädyn syyte liittyy epäiltyyn työturvallisuusmääräysten rikkomiseen. Tämä ilmeni liiton viestintäpäällikön Hilkka Ahteen epäasiallisena kohteluna. Kohtelu johti Ahteen terveyden vahingoittumiseen.

Harakkaa ja Ruonalaa syytetään siitä, että he eivät ryhtyneet toimiin tilanteen korjaamiseksi, vaikka heillä oli asemansa vuoksi siihen mahdollisuus.

Epäillyt ovat kiistäneet syyllistyneensä rikoksiin.

(MTV3)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme