Mainos
Mainos

Todellinen sakkorysä! Kehä I:n uusi kamera välähti lähes tuhat kertaa

Kehä I:n uusi peltipoliisi on ollut ensimmäisen vuorokauden aikana oikea sakkorysä. Mestarintunnelin kamera laitettiin eilen päälle, ja tänään siihen oli tallentunut jo 981 välähdystä.

Määrä on poikkeuksellinen Suomessa, kertoo liikenneturvallisuuskeskuksen johtaja komisario Dennis Pasterstein.

– Yleensä ylinopeusherkissä paikoissa puhutaan ihan eri luvuista. Koskaan ei päivän aikana ole tullut näin montaa välähdystä. Esimerkiksi Kehä 3:n kamera Lommilassa välähtää vuorokaudessa noin 350 kertaa, Pasterstein kertoo.

Kehä I:lle on lisätty kameravalvontaa jo pidemmän aikaa. Komisarion mukaan kameroita on lisätty aluksi paikkoihin, joissa on tunnetusti vähemmän ylinopeuksia. Mestarintunnelin suulla itään päin mentäessä oleva kamera tiedettiin jo etukäteen sakkorysäksi.

– Siinä on 60 kilometrin nopeusrajoitus, koska siitä mennään tunneliin. Jos tunnelissa tulisi onnettomuus, niin sillä olisi pahoja seuraamuksia sekä sinne ajaville autoille että pelastustyöntekijöille.

Pastersteinin mukaan tunnelia pahoin vaurioittava onnettomuus voisi sulkea Kehä I:n tunnelin jopa viikoiksi.

– Kehä I:llä menee päivittäin jopa 35 000 autoa yhteen suuntana. Jos tunneli suljettaisiin, niin eihän tuollaisia määriä vetäisi mikään muu tieverkosto. Mahdollinen häiriö olisi niin valtava, että tunneleissa on pidettävä nopeusrajoitukset alhaisina.  

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme