Mainos
Mainos

Todistaja kuvasi Matti Saaren avoimeksi

Kauhajoen aseoikeudenkäynnissä piirtyi tänään myös toisenlainen kuva kouluampuja Matti Saaresta, kun oikeudessa kuultiin todistajana surmakoulun opinto-ohjaajaa.

Seinäjoen ammattikorkeakoulun ravitsemusalan yksikön opinto-ohjaaja kuvaili Saarta rauhalliseksi ja avoimeksi ihmiseksi, joka ei poikennut millään tavalla muusta opiskelijajoukosta.

- Mitkään ulkoiset seikat eivät kertoneet, että siellä voisi olla jotakin tällaista taustalla, opinto-ohjaaja kertoi.

Pitkään opiskelijoiden kanssa työskennellyt ammattilainen sanoo pohtineensa koulusurmien jälkeen, olisiko kouluampuja pitänyt tunnistaa. Opinto-ohjaajan mukaan lehdistössä Saari kuvattiin syrjäytyneeksi. Hän puolestaan tunsi miehen, joka ei vetäytynyt yksin, vaan kulki porukoissa ja kävi tunneilla.

Opinto-ohjaaja kysyi asiaa myös Matti Saaren luokkatovereilta.

- He sanoivat minulle, että: ”Rauhoitu jo, että eivät hekään ole mitään huomanneet”.

Virkarikoksesta ja kymmenestä törkeästä kuolemantuottamuksesta syytetty rikoskomisario on itsekin kuvannut Saarta avoimeksi ja sosiaaliseksi nuoreksi mieheksi, joka olisi voinut olla ”hänen tuttavansa”.

Komisario antoi Matti Saaren pitää aseensa päivää ennen koulusurmia. Hänen mukaansa käyttäytymisen lisäksi aseen poisottamiselle ei ollut rikosperusteista syytä.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme