Mainos
Mainos

Todistaja: Tampereella vankina pidettyä kutsuttiin lapsentekokoneeksi

Neljä vuotta vangittuna pidettyä nuorta naista kutsuttiin Pirkanmaan käräjäoikeudessa kuullun todistajan mukaan lapsentekokoneeksi. 

Vuonna 1991 syntynyt nainen värvättiin netissä tutustumansa nuoren naisen ja tämän isän matkaan Tampereella kesällä 2010. Vankeutensa aikana hän joutui harrastamaan seksiä ilman ehkäisyä vangitsijansa kanssa ja synnytti tälle neljä lasta.

Todistaja kertoi Pirkanmaan käräjäoikeudessa, että hän oli tuomittujen ja uhrin kanssa tekemisissä heidän asuessaan todistajan luona. Hänen mukaansa vuonna 1970 syntynyt mies, tämän vuonna 1993 syntynyt tytär ja rikoksen uhri asuivat hänen luonaan yli kaksi kuukautta osana kymmenen hengen porukkaa.

Todistajan mukaan hänelle väitettiin, että uhri oli synnyttänyt kaikkiaan kuusi lasta ja hän oli kuullut uhria kutsuttavan lapsentekokoneeksi. Todistaja kertoi, että yhteisasumisen aikana lasten isä oli pyytänyt todistajaa ottamaan tuolloin syntymättömän lapsen nimiinsä.

Todistajan mukaan mies oli kertonut pitäneensä kehitysviiveestä kärsinyttä uhria mukana hyvää hyvyyttään ja pelastaneensa hänet "huoraamiselta". Todistaja arveli uhrin ja miehen olleen jonkinlaisessa parisuhteessa, mutta uhrilla ei esimerkiksi ollut puhelinta käytössään, eikä hän käyttänyt nettiä, toisin kuin muut asunnossa oleskelleet.

Todistajan mukaan mies käyttäytyi humalassa väkivaltaisesti ja "osansa siitä saivat kaikki".

Oikeus katsoi, että todistajan kertomus tuki uhrin näkemystä tapahtumista monelta osin, mutta totesi, ettei sitä voitu pitää kaikilta osin erityisen uskottavana. Oikeus ei kuitenkaan eritellyt, mitkä kohdat se todistajan kertomuksesta kyseenalaisti.

Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi tänään miehen 3 vuoden ja 10 kuukauden vankeusrangaistukseen muun muassa törkeästä ihmiskaupasta. Hänen tyttärensä sai 2 vuoden ja 8 kuukauden rangaistuksen.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme