Mainos
Mainos

Todistajansuojelussa tarjottaisiin jopa kokonaan uusi elämä

Suomessa aletaan valmistella lakia todistajansuojelusta. Suojeluohjelma olisi tarkoitettu niille, jotka todistavat tai ovat asianomistajina vakavaan tai järjestäytyneeseen rikollisuuteen liittyvissä oikeusjutuissa.

Ylitarkastaja Elina Immonen sisäministeriöstä kertoo MTV3 Uutisille, että Suomessa ei tällä hetkellä ole lainkaan säädetty todistajainsuojeluohjelmasta.

Poliisilla on käytössä jonkun verran keinoja voimassa olevien lakien perusteella, mutta nyt säädettäisiin ihan oma lakinsa ja samassa yhteydessä katsottaisiin, ovatko voimassa olevat keinot riittäviä kaikissa tapauksissa.

Immonen toteaa, että Suomessa on ollut muutamia tapauksia, joissa todistaja on päässyt todistajansuojeluohjelmaan. Kattavaa lainsäädäntöä ei vielä ole kuitenkaan ollut.

Mitä todistajansuojeluohjelma sitten konkreettisesti pitää sisällään?

- Keinot voivat vaihdella henkilöittäin, täytyy tehdä käytännön kartoitus, että mitä toimenpiteitä tarvitaan. Joissain tapauksissa voi riittää kevyemmätkin toimenpiteet. Aivan ääripäässä ihmisille voitaisiin antaa uusi henkilöllisyys, henkilöturvatunnus ja kokonaisuudessaan uusi elämä, kertoo Immonen

Immosen mukaan henkilö voisi joissakin tapauksissa muuttaa mahdollisesti ulkomaille.

(MTV3)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme