Mainos
Mainos

Toimittaja määrättiin korvauksiin jääkiekkoilijan perhettä koskevasta uutisesta

Ilta-Sanomien toimittaja Rita Tainola joutuu maksamaan kärsimyskorvauksia ex-jääkiekkoilija Esa Tikkaselle ja tämän vaimolle.

Helsingin käräjäoikeuden mukaan Tainola syyllistyi yksityiselämää loukkaavaan tiedon levittämiseen, kun hän kirjoitti Tikkasten alle 2-vuotiaalle pojalle sattuneesta onnettomuudesta.

Oikeus jätti Tainolan vaille rangaistusta, koska se piti tekoa vähäisenä. Hän joutuu kuitenkin maksamaan 2 000 euroa korvauksia molemmille vanhemmille. Pojalle korvauksia ei tarvitse maksaa, koska hän oli liian pieni kärsimään lehtijutusta.

Tainola kirjoitti helmikuussa 2007, että poika loukkaantui hengenvaarallisesti kaapin kaaduttua hänen päälleen. Todellisuudessa loukkaantuminen ei ollut vakavaa.

Tikkasen perheen mukaan lehtijuttu oli järkyttävä, koska siitä sai käsityksen, että lapsi teki kuolemaa. Tikkaset saivat satoja kyselyjä ja surunvalitteluja asiasta. Vaimon mukaan he leimautuivat huonoiksi vanhemmiksi.

(MTV3 - STT)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme