Mainos
Mainos

Toimitusjohtaja syytteessä turmelemisesta: Kiinteistössä 1500 tonnia vaarallisia kemikaaleja

Jätealalla toimineen yhtiön toimitusjohtajan epäillään varastoineen 1500 tonnia vaarallisia kemikaaleja Padasjoella Päijät-Hämeessä siten, että niitä on joutunut luontoon.

Muun muassa törkeästä ympäristön turmelemista syytetty mies on syyttäjän mukaan hylännyt vastoin lakia varastoituja jätteitä sittemmin konkurssiin menneen yhtiönsä tiloihin vuosina 2010-2012.  

Ympäristöluvassaan miehen firma oli saanut jätteilleen 160 tonnin ylärajan. Syyttäjän mukaan jätteiden jättämisestä kiinteistölle on aiheutunut erilaisten terveydelle vaarallisten höyryjen pääsemistä ilmaan, tulipalon vaaraa sekä myös suuronnettomuuden vaara.  

Jätteiden käsittely, kuljetus ja varastointi ovat syyttäjän mukaan tulleet maksamaan valtiolle vähintään kaksi miljoonaa euroa. 

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot