Mainos
Mainos

Toisen Opel Astran ostaminen sälytti ylinopeusepäilyt syyttömän niskoille

Käytetyn auton ostaminen aiheuttaa harvoin kutsua poliisilaitokselle. Tällä kertaa niin kuitenkin kävi.

Varsinais-Suomessa asuva mies oli hämmentynyt käskystä käydä poliisilaitoksella, sillä hän ei yrityksistä huolimatta keksinyt, mistä kutsussa voisi olla kyse. Sen hän poliisilta tulleesta postista ymmärsi, että asia koski ylinopeutta.

– Menin sinne vähän ihmeissäni, että mikä on homman nimi. Monta asiaa kävi mielessä, että mitäs minä nyt muka olen tehnyt, mies kuvailee tuntemuksiaan.

Poliisit kertoivat laitoksella miehelle, että hän oli ajellut kameraan aika hurjaa vauhtia. Rajoitus ylittyi ainakin 20 kilometrillä tunnissa, sillä pienemmistä ylityksistä selviää ilman laitoskäyntiä. Auton tuntomerkit täsmäsivät, peltipoliisin nappaamia kuvia siinä vaiheessa ei vielä otettu esille.

– Laitoksella olivat sillä tavalla, että älä nyt ala selittelemään, myönnä rohkeasti tekosi. Vähän aikaa siinä kinasteltiin, koska eihän sitä nyt tyhjiltä pohjilta voi myöntää syyllisyyttään.

Kinastelun jälkeen poliisit alkoivat miehen mukaan kaivamaan esille liikennevalvontakameran ottamia kuvia. Siinä vaiheessa vielä kerrattiin tapauksen yksityiskohdat. Merkki ja malli täsmäsivät edelleen, mutta rekisterinumero tuli esille vasta nyt. Siinä kohtaa ylinopeudesta epäillyn miehen hoksottimet alkoivat raksuttaa.

– Siinä vaiheessa totesin poliisille, että olen omistanut kyseisen auton vasta viikon ajan. Nyt on tullut väärä tyyppi.

Mies oli nimittäin juuri viikkoa aiemmin ostanut itselleen toisen, jo kertaalleen hyväksi havaitun, Opel Astran. Ei poliisille eikä miehelle tullut aiemmin mieleen, että kyseessä olisikin vanhan jo vuosia palvelleen Astran sijaan vasta ostettu auto.

Omistajavaihdos ehti ensin

Poliisin liikenneturvakeskuksesta vahvistetaan, että autonvaihtotilanteessa sakkolappu tai rangaistusvaatimus voi lähteä väärään osoitteeseen. Omistajavaihdoksen tiedot olivat ehtineet rekisteröityä järjestelmään ennen kuin liikenneturvakeskus ehti tapausta käsitellä.

Hässäkän jälkeen poliisi antoi miehelle synninpäästön ja totesi, että asia oli hänen osaltaan käsitelty. Tarina ei kuitenkaan kerro, että päätyikö sakkolappu lopulta oikeaan osoitteeseen.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme