Mainos
Mainos

Tolkuton väkivalta tallentui valvontakameroihin Espoossa

Joulun alla Espoossa tapahtunut järjetön pahoinpitely tallentui kauppakeskusten valvontakameroihin. Oikeus tuomitsi kaksi parikymppistä miestä lähes neljän vuoden vankeusrangaistuksiin törkeästä pahoinpitelystä ja törkeästä ryöstöstä.

Uhria potkittiin minuutteja kestäneen pahoinpitelyn aikana 52 kertaa.

Uhri ei muistanut pahoinpitelystä mitään. Hän sai useita vammoja, mm. aivotärähdyksen, ruhjeita ja runsasta turvotusta, mutta pääsi sairaalasta jo seuraavana päivänä. Vielä ei kuitenkaan pystytä arvioimaan jääkö hänelle pysyviä vaurioita.  Tekijöillä oli uhrin onneksi kangas- tai nahkapäällysteiset kengät.

Yllättävä lyönti

Video alkaa tilanteesta, jossa toinen pahoinpitelijä tivaa rahojaan tuntemattomalta mieheltä. Tämä kiistää vieneensä rahoja ja näyttää tyhjiä taskujaan. Ensimmäinen lyönti on täysi yllätys.

Espoontorin pankkiautomaatin luona tapahtuneesta pahoinpitelystä on kaksi videota. Toinen Espoontorilta ja toinen kauempaa Entressestä.

Ensimmäisten potkujen jälkeen toinen pahoinpitelijä rientää apuun.

Poliisi laski myöhemmin valvontakameralta 52 potkua, joista 29 oli polkaisutyylisiä ylhäältä alaspäin suunnattua potkua. Päätä polkaistiin 17 kertaa.

Teko kesti seitsemän minuuttia ja keskeytyi sivullisen tultua paikalle. 

Syyte tapon yrityksestä

Syyttäjä piti tekoa tapon yrityksenä. Espoon käräjäoikeus katsoi kuitenkin, etteivät tekijät olleet sopineet uhrin surmaamisesta. He suhtautuivat silti välinpitämättömästi lyöntien ja potkujen seurauksiin.

Oikeus katsoi, että tekijät eivät varmuudella pitäneet uhrin kuolemaa teon varsin todennäköisenä seurauksena. Näin kyse ei ollut tapon yrityksestä, vaan törkeästä pahoinpitelystä. Tapon yrityksestä olisi seurannut jonkin verran pidempi vankeustuomio.

Pankkikortin anastaminen todettiin törkeäksi ryöstöksi. Teon keskeyttäneen ulkopuolisen uhkailussa oli kyse laittomasta uhkauksesta.

Pahoinpitelyn aloittanut, teon aikaan 19-vuotias Juuso Henrik Myyryläinen tuomittiin 3 v 9 kk vankeuteen ja sivullista uhkaillut 20-vuotias Jesse Urho Uolevi Lindèn sai 3 v 10 kk vankeutta. Heidät pidettiin edelleen vangittuina.

Juttua on muokattu ja jutun video on poistettu 28. maaliskuuta klo 13.15.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme