Mainos
Mainos

Töölön pyöräilijäkuolema ehkä korkeimpaan oikeuteen

Helsingin Töölön kuolemaan johtanut pyöräilijän ja autoilijan törmäys päätyy mahdollisesti korkeimman oikeuden ratkaistavaksi.

Syyttäjä Eija Velitski on hakenut asiassa valituslupaa. Korkein oikeus ratkaisee, ottaako se asian käsittelyyn. 

Elokuussa 2015 mies kiilasi pyöräilijän eteen ja aiheutti tämän kuoleman Helsingissä Tukholmankadun ja Mannerheimintien risteyksessä. Käräjäoikeus langetti hänelle neljän ja puolen vuoden vankeustuomion muun muassa törkeästä kuolemantuottamuksesta. Hovioikeus lyhensi tuomion kahteen vuoteen ja kahdeksaan kuukauteen.  

Korkein oikeus antoi tämän vuoden heinäkuussa päätöksen, jonka mukaan tuomitun autoa ei pidä palauttaa hänelle, ennen kuin asiasta on lainvoimainen tuomio.  

Yllä oleva video on peräisin Helsingin Tullipuolin Shellin valvontakamerasta. Itse tapahtuma näkyy vain taustalla ja sitä on vaikea havaita. Käräjäoikeus luovutti puolustuksen videosta tekemät still-kuvat viime vuonna median käyttöön. MTV Uutisten julkaisema video on rakennettu still-kuvien perusteella.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme