Mainos
Mainos

Töölön pyöräilijän yliajosta epäillylle tuomio tänään: "En ollut edes paikalla"

Helsingin käräjäoikeus antaa tänään tuomionsa Töölön pyöräkolarista. Syyttäjä vaatii autoilijalle yli kahdeksan vuoden vankeusrangaistusta.

Autoilija on syytettynä taposta, liikennepaosta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Mies on kiistänyt kaikki syytteet.

Puolustuksen mukaan valvontakamerakuvissa näkyvä Saab jarrutti normaalissa ajotilanteessa. Lisäksi syytetty ei oman kertomansa mukaan edes ollut tapahtumapaikalla.

Silminnäkijä: Kiilasi tahallaan

Yksi oikeudenkäynnissä olleista silminnäkijöistä kertoi pyöräilijän näyttäneen keskisormea kolariauton Saab-kuskille hetkeä ennen kolaria. Todistajan mukaan sekä pyöräilijä että autoilija olivat ajotilanteesta päätellen selvästi provosoituneita.

Syyttäjän mukaan Töölön pyöräkolarin autoilija kiilasi ja äkkijarrutti tahallaan pyöräilijän eteen. Osa tapauksen nähneistä todistajista luonnehti äkkijarrutusta turhaksi.

Puolustus vetosi käräjillä loppulausunnossaan siihen, että poliisi ei löytänyt syytetyn autosta minkäänlaista jälkeä kolarista.

Mies oli Konginkankaan turmabussissa

Taposta syytetty autoilija joutui turmatapauksen keskelle myös vuonna 2004, kun kuorma-auto törmäsi bussiin Konginkankaalla hirvittävin seurauksin.

Onnettomuudessa kuoli 23 ja loukkaantui 14 ihmistä. Bussissa matkustanut mies oli asianomistajana oikeusjutussa, jossa kuorma-auton kuljettajaa syytettiin liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

STT:n tietojen mukaan turma oli näkynyt miehen elämässä ainakin siinä, että hän oli toistuvasti poissa entisestä työpaikastaan onnettomuuden aiheuttamiin vaivoihin vedoten. Mies työskenteli muun muassa asiakaspalvelutehtävissä.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme