Mainos
Mainos

Törkeä asfalttipetos tutkinnassa - kymppitonneja kateissa

Poliisi tutkii Kanta-Hämeessä ja Kymenlaaksossa törkeää asfalttipetosta.

Ulkomaalaiset miehet ovat tarjoutuneet tekemään asfalttiurakoita yrityksille ja yksityisille. Tarinansa mukaan he ovat olleet läheisellä tietyömaalla, josta oli jäänyt ylimääräistä asfalttia.

Todellisuudessa miehillä ei ollut mitään tekemistä tietyömaiden kanssa, vaikka lähistöllä oli peitetarinaa tukemaan aina tietyömaita. Miehet levittivät pihoihin öljyntapaista lientä ja mursketta päälle. Asfalttia se ei kuitenkaan ollut.

Tekemistään töistä miehet vaativat joko käteistä rahaa nopealla aikataululla tai pankkitilille. Rahavaatimuksia vahvistettiin myös uhkauksilla. Suurimmassa urakassa he maksattivat pikaisesti rahat tililleen, joka tyhjennettiin nopeasti. Miehet ehtivät rahastaa useita kymppitonneja. Rahat ovat edelleen kateissa.

Kaikkiaan poliisilla on tällä hetkellä tutkittavana seitsemän tällaista asfaltointia, viisi Kanta-Hämeessä ja pari Kymenlaaksossa. Petollista asfaltointia tekeviä on edelleen myös vapaalla.

Kanta-Hämeen käräjäoikeus vangitsi tänään kaksi latvialaista ja yhden brittimiehen epäiltynä törkeään petokseen.

Poliisi sai nämä noin nelikymppiset miehet kiinni torstai-iltana Nokialta.

(MTV3)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme