Mainos
Mainos

Epäily: Pankin työntekijä kavalsi satojatuhansia – nosti rahaa myös asiakkaan tililtä

Pankkitoimihenkilön epäillään anastaneen asiakkaiden rahoja Danske Bankin Espoon Leppävaaran konttorissa.

Länsi-Uudenmaan poliisin esitutkinnan mukaan mies oli väärentänyt pankin luottoasiakirjoja ja ottanut luottoina myönnetyt varat käyttöönsä. Yhden asiakkaan tililtä oli nostettu suoraan rahaa. Tutkinnanjohtaja Viola Ikosen mukaan tutkinnassa on 5–6 asiakkaaseen kohdistuneita tekoja. 

Poliisin mukaan anastettua omaisuutta epäillään olevan yhteensä satojatuhansia euroja. 

Danske Bank teki poliisille viime kuun alussa tutkintapyynnön epäillystä törkeästä petoksesta ja törkeästä kavalluksesta. Vuonna 1987 syntynyt epäilty on ollut vangittuna noin kaksi viikkoa. Hän ei ole enää pankin palveluksessa.

Asiakkaat suhtautuneet rauhallisesti 

Pankki on ollut yhteydessä väärinkäytösten kohteena olleisiin asiakkaisiin ja lupaa, ettei näille koidu taloudellista vahinkoa epäiltyjen väärinkäytösten vuoksi. Viestintäjohtaja Anu Ilvosen mukaan asiakkaat ovat suhtautuneet tilanteeseen rauhallisesti. 

Ilvonen kuvaa tapausta hyvin harvinaiseksi. 

–Meillä ovat niin tehokkaat prosessit ja valvontajärjestelmät, että tällaiset tapaukset paljastuvat aina ennemmin tai myöhemmin. Sataprosenttisen aukottomaksi järjestelmää ei kuitenkaan saa, Ilvonen sanoo. 

Pankki teki Ilvosen mukaan tutkintapyynnön mahdollisimman pian sen jälkeen kun tapaus paljastui sisäisessä valvonnassa.

Länsi-Uudenmaan poliisin mukaan esitutkinta on edennyt joutuisasti ja valmistunee syksyn aikana. Tapauksen syyttäjänä toimii kihlakunnansyyttäjä Tapio Mäkinen Länsi-Uudenmaan syyttäjänvirastosta.   

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme