Mainos
Mainos

Törkeät rasistiset solvaukset tallentuivat videolle – poliisi tutkii yritystä ajaa naisen yli autolla

33-vuotias Keniasta kotoisin oleva lähihoitaja joutui rasistisen solvauksen kohteeksi perjantaina Espoossa.

Naisen mukaan hän oli kävelemässä ennen aamukymmentä tien yli kauppakeskus Sellon lähellä, kun valot vaihtuivat punaiseksi hänen ollessaan kaistojen välissä olevalla kaistaleella. Hän jäi siihen odottamaan valojen vaihtumista jälleen vihreäksi, kun ohi ajanut auto yritti ajaa häntä päin.

– Otin rekisterinumeron ylös ja lähdin seuraamaan auton liikkeitä, nainen kertoo.

Autoa ajanut nainen parkkeerasi lähellä olevan terveyskeskuksen viereen, ja keskikaistaleella seissyt nainen meni hänen luokseen. Hän kysyi kuljettajalta, miksi tämä oli yrittänyt ajaa hänen päälleen. Vastaukseksi kenialaisnainen sai kuitenkin täyslaidallisen rasistisia solvauksia. Hän kertoi naiselle aikovansa videoida keskustelun. Video alkaa kohdasta, jossa kuskina ollut nainen on hyvin kiihtynyt. 

– Olen suomalainen nainen ja sinä olet afrikkalainen nainen! Et merkitse minulle mitään, olet nolla! Miksi kaikki tulevat raiskaamaan maatamme? Et ole tervetullut maahamme, kuljettajana ollut nainen haukkui englanniksi.

Kenialaisnainen teki asiasta rikosilmoituksen poliisille ja julkaisi myös solvausvideon Facebookissa.

Kenialaisnainen on asunut Suomessa kymmenen vuoden ajan. Hän kertoo kokeneensa solvauksia ennenkin, mutta on yrittänyt olla välittämättä niistä. 

Länsi-Uudenmaan poliisi on tutkinut tapausta liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja kunnianloukkauksena.

– Tapauksen esitutkinta on päättynyt. Olemme kuulleet kumpaakin osapuolta, asianomistajan ja epäillyn puheet eroavat paljon toisistaan. Epäilty kertoi, että on ajanut autollaan tapahtumapaikalla, mutta hänen tarkoituksenaan ei ole ollut ajaa asianomistajan päältä, kertoo rikosylikonstaapeli Jonna Arifullen Länsi-Uudenmaan poliisilaitokselta.

Poliisin mukaan asia siirtyy alkuviikosta syyteharkintaan.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme