Mainos
Mainos

Touko Aallon naisystävän uhkailun tutkinta lopetettiin – perhe uhattiin tappaa, kehotus itsemurhaan: "Voin vain kuvitella uhkailijan riemun"

Helsingin kihlakunnansyyttäjä päätti lopettaa esitutkinnan tapauksessa, jossa miehen epäillään uhkailleen vihreiden puheenjohtaja Touko Aallon naisystävää Iris Flinkkilää perheineen tappamisella.

Flinkkilää kehotettiin myös tappamaan itsensä.

Epäillyt uhkaukset tapahtuivat sähköpostin välityksellä. Tapauksen tutkinnanjohtaja oli perustellut, että uhkaukset on lausuttu "pikaistuksissa riitelyn yhteydessä, sen sijaan että epäillyksi nimetyllä olisi ollut tosiasiallinen aikomus toteuttaa uhkauksensa."

Kihlakunnan syyttäjä hyväksyi perustelut, ja katsoi, että syyte jätettäisiin kuitenkin nostamatta vähäisyysperusteella.

– Epäillystä rikoksesta ei vakiintuneen oikeuskäytännön perusteella ole odotettavissa ankarampaa rangaistusta kuin sakkoa. Epäiltyä rikosta on sen haitallisuus huomioon ottaen pidettävä kokonaisuutena arvostellen vähäisenä. Jos vastaava toiminta jatkuu, on asiaa mahdollisuus arvioida jatkossa toisin, päätöksessä esitutkinnan rajoittamisesta todetaan.

Flinkkilä ilmaisi Twitterissä tyytymättömyytensä asiaan ja julkaisi uhkailijan viestejä useissa twiiteissään.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme