Mainos
Mainos

Trevoc-pomo kritisoi KRP:tä: "Jouduin laatimaan kuulustelukysymykseni itse"

Seurantalaiteyhtiö Trevocin toimitusjohtaja Pasi Patama syyttää keskusrikospoliisia arveluttavista tutkintakeinoista. Patama on yksi syytetyistä Jari Aarnioon henkilöityneessä oikeudenkäynnissä.

Patama kertoo Helsingin käräjäoikeudelle toimittamassaan vastauskirjelmässä, että hänen ollessaan vangittuna KRP kuuli häntä epävirallisesti ilman avustajan läsnäoloa. Lisäksi Patama sanoo, että tutkintavankeuden jälkeen KRP:n tutkijat hakivat hänet muutaman kerran kotoa ja veivät epäviralliseen kuulusteluun esimerkiksi huoltoasemalle.

Pataman mukaan hänellä on olemassa nauhoituksia näistä kuulemisista kertomuksensa tueksi. Lisäksi Patama väittää, että KRP on painostanut häntä laatimaan kysymyksiä itselleen, koska tutkijoilla ei ole ollut tähän riittävää taitoa teknisten asioiden osalta.

Patama kokeekin, että painostuksen takia hän joutui auttamaan tutkintaa. Näin hän myös pääsi pois tutkintavankeudesta viettämään joulua perheensä kanssa.

Kaiken kaikkiaan Trevocia koskeva esitutkinta on ollut Pataman mukaan puolueellinen, koska KRP oli seurantalaitteiden valmistajana Trevocin kilpailija. Hänen mukaansa KRP on yrittänyt saada epäasiallisilla keinoilla haltuunsa muun muassa Trevocin liikesalaisuuden piiriin kuuluvia teknisiä tietoja.

"KRP halusi ostaa Trevocin"

Vastauskirjelmässä väitetään, että esimerkiksi vuonna 2008 KRP olisi halunnut ostaa puolet Trevocin osakekannasta. Pataman mielestä Trevocin kieltäytyminen aloitti tapahtumasarjan, joka huipentuu nyt oikeudessa.

Pataman asianajajan mukaan Patama harkitsee tutkintapyynnön tekemistä keskusrikospoliisin toiminnasta. KRP ei kommentoi Pataman väitteitä, sillä asiaa käsitellään parhaillaan oikeudessa.

Pasi Patamaa syytetään törkeästä petoksesta, törkeästä lahjuksen antamisesta, avunannosta törkeän virka-aseman väärinkäyttämiseen ja rekisterimerkintärikoksesta.

Asian käsittely hänen ja kahdeksan muun syytetyn osalta jatkuu Helsingin käräjäoikeudessa koko kevään ajan.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme