Mainos
Mainos

Trevocin Patama: ”Meillä on yhä viranomaisasiakkaita”

Trevoc-johtaja Pasi Pataman mukaan Helsingin poliisi, tulli, ulkoministeriö tai suojelupoliisi eivät koskaan kysyneet taustatietoja yrityksestä. Jotkut toiset viranomaiset sen sijaan kysyivät.

Helsingin käräjäoikeudessa käsitellään Trevoc-vyyhtiä kahdeksattatoista päivää. Jäljellä on vielä kaksitoista.

Patamaa kuultiin nyt toista kertaa oikeussalissa. Hän korosti sitä, että osa suomalaisviranomaisista on tarkastanut Trevocin taustat.

- Näillä viranomaisilla tasan tarkkaan tiedossa, ketkä yritystä pyörittävät hallinnoivat ja omistavat, Patama sanoi. - He ovat edelleen meidän asiakkaita.

Tarkemmin Patama ei viranomaisista puhunut.

Syyttäjän väite on, että Trevoc olisi erehdyttänyt Helsingin poliisia, supoa, ulkoministeriötä ja tullia salaamalla omistusmuutokset ja rahoitusjärjestelyt.

Pataman mukaan nämä eivät koskaan esittäneet kysymyksiä, kun taas toiset viranomaiset niitä esittivät.

- En koe erehdyttäneeni ketään.

Patama korosti vielä, että kaikki Trevocin työntekijät oli turvallisuusselvitty.

Supo, UM, tulli ja Helsingin poliisi ovat lopettaneet Trevocin seurantalaitteiden käytön ja vaativat ostoista Trevocilta miljoonakorvausta. Syynä 

Viestit Aarnion kanssa

Syyttäjä on esittänyt kymmeniä ja kymmeniä sähköposteja ja tekstiviestejä Pasi Pataman ja Jari Aarnion välillä.

- Yhteydenpitoa on ollut moneen tahoon. Aarnio oli vain pisara meressä, Patama totesi. - Aarnio oli vain pisara meressä.

Patama kiisti, että Trevocin tarkoituksena oli vaikuttaa kauppoihin Aarnion kautta. Hänen mukaansa Aarnio vain halusi parhaat laitteet yksikölleen.

Mitään lahjuksia ei ole kenellekään annettu, Patama vakuutti.

Patama moitti myös keskusrikospoliisin esitutkintaa painostuksesta.

Osa kuulemisesta käytiin suljetuin ovin.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme