Mainos
Mainos

TS: Äitylit-ryhmässä kuohuu: Asiattomat vihjailut toivat tuomion kunnianloukkauksesta

Kolmekymppinen nainen vihjaili Facebookin Äitylit-ryhmässä sairaanhoitajan katselleen potilastietoja luvatta, kirjoittaa Turun Sanomat.

Kunnianloukkaustuomion tuonut tapahtumasarja sai alkunsa, kun sairaanhoitaja laittoi Facebookissa toimivaan Äitylit-ryhmään viestin, jossa toivoi, että terveyskeskuksista lainatut verenpainemittarit ja kävelysauvat palautettaisiin.

Äitylit-ryhmään kuuluu yli 35 000 ihmistä.

Asiasta ensimmäisenä uutisoineen Turun Sanomien mukaan turkulaisnainen vastasi sairaanhoitajalle, että oli lainannut verenpainemittaria, mutta ei aio sitä palauttaa.

Tämän jälkeen sairaanhoitaja soitti naiselle ja pyysi tätä palauttamaan verenpainemittarin. Naisen mukaan sairaanhoitaja oli päättänyt puhelun sanomalla: "Terveisiä Äitylit-ryhmästä, Äitylit ei unohda".

Turun Sanomien mukaan nainen suuttui tästä niin paljon, että kirjoitti Äitylit-ryhmään naisen katselleen potilastietoja luvatta ja kertoneen tietoja eteenpäin.

Asia eteni Varsinais-Suomen käräjäoikeuteen. Oikeudessa turkulaisnainen kertoi, että halusi näpäyttää sairaanhoitajaa. Oikeuden mukaan kyse oli kunnianloukkauksesta. Nainen tuomittiin 20 päiväsakkoon, joista maksettavaa kertyi 120 euroa.

 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme