Mainos
Mainos

TS: Bussikuski räpläsi kännykkää ratissa – joutuu maksamaan 18 000 euroa

Bussikuskina toiminut mies joutuu maksamaan 18 000 euron korvaussumman linja-autoyhtiölle, kertoo Turun Sanomat.

Taustalla on kesäkuussa 2014 sattunut tapaus, jossa bussikuski oli ajanut tyhjää linja-autoa ja pudottanut matkapuhelimensa lattialle. Mies kumartui noukkimaan puhelinta ja ajoi bussin ojaan. Bussi vaurioitui pahasti.

Turun kaupunkiliikenne Oy haastoi kuskin oikeuteen ja halusi reilu 35 000 euron korvaussumman ojaanajosta aiheutuneista kuluista.

Turun Sanomien mukaan mies kertoi nostaneensa puhelimen, jotta se ei luisu poljinten alle. Bussin videotallenne näytti kuskin nostamisen jälkeen irrottaneen molemmat kätensä ratista ja kiinnittäneen huomionsa kädessään olleeseen kännykkään.

Tiellä oli tapahtumahetkellä liikennettä ja turmapaikan vieressä oli omakotitalo.

Turun Sanomien mukaan yrityksen edustaja kertoi kyseisen kuskin aiheuttanen busseille neljä onnettomuutta vajaan vuoden aikana. Yrityksen mukaan onnettomuuksia olivat aiheuttaneet myös muut kuskit ja kaikkiaan niitä oli sattunut busseille vajaan vuoden aikana peräti 13.

Yhtiön mukaan ojaan ajaneen kuljettajan vahinkoherkkyys oli ollut monikertainen muihin kuskeihin verrattuna.

Varsinais-Suomen käräjäoikeus tuomitsi miehen törkeästä liikenteenvaarantamisesta 60 päiväsakkoon ja määräsi kuskin maksamaan linja-autoyhtiölle 25 000 euroa. Summaa soviteltiin lehden mukaan noin kolmasosalla.

Kuljettaja valitti asiasta hoviin, joka piti tuomion voimassa, mutta laski korvaussumman 18 000 euroon.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme