Mainos
Mainos

TS: Isännöitsijä nappasi taloyhtiöiltä yli satatuhatta omaan pussiin

Turkulainen isännöitsijä varasti yli 120 000 euroa hoitamiensa taloyhtiöiden varoja.

Turun Sanomien mukaan rikosten kohteena oli kahdeksan turkulaista ja yksi kaarinalainen taloyhtiö.

Isännöitsijänä toiminut nainen kirjasi esimerkiksi taloyhtiön kuluiksi menoja, jotka eivät liittyneet taloyhtiöön mitenkään. Hän myös maksoi taloyhtiöille tulleita laskuja taloyhtiön rahoista kahteen otteeseen: ensin omille tileilleen ja karhukirjeen saapuessa laskun oikealle lähettäjälle.

Rikokset tapahtuivat vuosina 2009–2012.

Varsinais-Suomen käräjäoikeus totesi naisen syyllistyneen yhteensä 18:aan eri rikokseen. 

Tuomioistuimen mukaan nainen ei ole syyllistynyt aiemmin vastaavanlaisiin tai muihinkaan rikoksiin. Oikeus huomioi rangaistuksessa kuitenkin sen, että nainen hyödynsi vastuuasemaansa rikostensa toteuttamisessa.

Käräjäoikeus tuomitsi isännöitsijän vuoden ja kahden kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Tämän lisäksi tuomioistuin määräsi naisen maksettavaksi mittavat vahingonkorvaukset.

Turun Sanomat kertoo, että Kiinteistöliitto pitää rötösteleviä isännöitsijöitä marginaali-ilmiönä.

Liitto muistuttaa, että taloyhtiön varojen valvonta kuuluu ensisijaisesti taloyhtiön hallitukselle.

Isännöitsijän tai isännöintiyrityksen olennainen tehtävä on hoitaa taloyhtiön maksuliikennettä. Tätä varten isännöitsijän oikeutta käyttää taloyhtiön pankkitilejä ei voida käytännössä rajoittaa.


 

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot